Over TekstMeester

Profielfoto Michiel.

TekstMeester is het marketingbureau van mr. Michiel Brand.

Al van jongs af aan heeft Michiel een passie voor alles wat met taal, schrijven en argumenteren te maken heeft. Vanuit deze interesses koos hij voor de studie Internationaal en Europees Recht aan de Universiteit van Tilburg.

Zijn favoriete taal is zonder twijfel Engels. Zo belandde hij, eerst als redacteur en later als hoofdredacteur, bij het Engelstalige juridische blad Tilburg Foreign Law Review. Ook verbleef Michiel enkele maanden in Engeland als Erasmus uitwisselingsstudent aan de University of Hull. Na het afronden van zijn studie in Tilburg volgde hij nog een master European Law aan het European University Institute in Florence.

Werk

Michiel heeft als docent en onderzoeker aan de universiteit gewerkt en is de auteur van meerdere Engelstalige juridische publicaties. Ook was hij enkele jaren werkzaam als jurist bestuursrecht bij de gemeentelijke en rijksoverheid. Eind 2011 richtte hij TekstMeester op. Daarnaast is hij werkzaam als scriptiebegeleider voor rechtenstudenten bij TopScriptie.

Waarom zou je kiezen voor teksten van TekstMeester?

TekstMeester combineert een fijnzinnig taalgevoel met zijn vaardigheden als jurist om kwalitatief hoogwaardige, goed gestructureerde teksten met overtuigingskracht te produceren. Een jurist is immers in de eerste plaats een pleiter. Een pleiter die in staat is om in een duidelijk geschreven betoog een verhaal te vertellen dat begrijpelijk en overtuigend is. Het resultaat? Effectieve teksten die de juiste toon treffen en de brug slaan tussen doel en resultaat.