Top 5 Joomla-extensies

Joomla is een krachtig CMS, waarmee je fraaie websites kunt bouwen. Maar met het gebruik van extensies komt je site pas echt tot leven!

Hier de top 5 van Joomla extensies, die je echt moet hebben.

Extensies

Met extensies – die in de vorm van modules, componenten en plugins komen – breid je de mogelijkheden van je Joomla site nog verder uit. Je kunt de extensies vinden en vergelijken in de Extensions Directory. Keus is er genoeg: het aantal extensies passeerde onlangs de grens van 9.000. Met zo’n groot aanbod, wil je natuurlijk weten welke extensies onmisbaar zijn. Mijn top 5:

1. JCE – Geavanceerde tekstverwerker

Joomla komt standaard met de tekstverwerker Tiny MCE. Op zich een prima tekstverwerker, maar wel tamelijk basic. De populaire Joomla Content Editor (JCE) biedt meer mogelijkheden en maakt het toevoegen en editen van artikelen gemakkelijker.

Website: www.joomlacontenteditor.net

2. Sh404SEF – SEO

Met Sh404SEF maak je zoekmachinevriendelijke URL’s voor je site. Joomla maakt normaal gesproken voor elk artikel een lange en onleesbare URL aan. Sh404SEF maakt hier een korte en duidelijke URL van.

Zoekmachines kunnen deze URL beter indexeren en zien sneller waar de betreffende pagina precies over gaat. Met duidelijke URL’s waar je zoekwoorden in zijn verwerkt, scoor je een stuk beter in de zoekmachines.

Website: http://extensions.joomla.org/extension/sh404sef

3. JSitemap – Sitemaps

Sitemaps zijn belangrijk voor SEO. Met de extensie JSitemap maak je met één druk op de knop een XML-sitemap aan. Vervolgens kun je de sitemap gelijk indienen bij Google en Bing.

Website: http://extensions.joomla.org/extensions/extension/structure-a-navigation/site-map/jsitemap

4. Akeeba Backup

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je voert een upgrade van je site uit of er zijn problemen met de webserver en in één keer is je hele site verdwenen.

Met Akeeba Backup hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. Met deze component kun je een backup maken van je gehele site en ben je zo weer online. Ook erg handig als je je site wilt verplaatsen naar een andere hosting provider of als je je Joomla site lokaal hebt ontwikkeld en online wilt zetten.

Website: www.akeebabackup.com

5. Fox Contact Form

Als je het bezoekers makkelijk wilt maken contact met je op te nemen, is een contactformulier een must. Met Fox Contact Form maak je mooie contactformulieren en -modules.

De extensie biedt veel mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een captcha tegen spam, het instellen van dropdown-velden en het toevoegen van een knop om bestanden mee te sturen.

Website: http://extensions.joomla.org/extension/fox-contact-form

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: